фото: pixabay.comПоложителна новина от САЩ. Там разхлабват мерките срещу коронавируса: Някои ученици

...
фото: pixabay.comПоложителна новина от САЩ. Там разхлабват мерките срещу коронавируса: Някои ученици
Коментари Харесай

Днес Ню Йорк отвори училищата

фото: pixabay.com

Положителна вест от Съединени американски щати. Там разхлабват ограниченията против ковид: 

Някои възпитаници в град Ню Йорк през днешния ден още веднъж се върнаха на учебно заведение след седмици на затворени учебни заведения поради ковид, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Подновени бяха присъствените занятия за децата в предучилищна възраст, децата в детските градини и децата от пети клас, чиито родители са избрали те да учат по смесена система, съчетаваща онлайн образованието и присъствените часове. От четвъртък в учебно заведение ще се върнат и учениците със специфични потребности от по-горни класове. Учениците в междинните учебни заведения и в гимназиите ще продължат да учат отдалечено най-малко до края на ученическата почивка за празниците в края на годината.

На 18 ноември кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи, че всички общински учебни заведения се затварят поради увеличението на случаите на болест с ковид. Тогава градът трансферира прага от 3 % проби с позитивен резултат от общо всички осъществени проби за 7-дневен интервал. Сега процентът е даже по-висок - 5 %, само че кметът Де Блазио съобщи, че е безвредно да се отворят някои учебни заведения при по-строги протоколите за тестване на учениците и личния състав. Мотивите на кмета бяха, че малко случаи на болест са свързани със самите учебни заведения.
" Нашите учебни заведения са доста по-безопасни в сравнение с доста други места в Ню Йорк ", акцентира Де Блазио. " Така че аз в действителност мисля, че всеки в учебните заведения може да се усеща в сигурност, тъй като доста ограничения се ползват, с цел да бъдат предпазени всички ", сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР